שבת

האם יש כזה דבר רוחות רפאים? והאם מותר לנסוע בקורקינט בשבת

  • כ' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה הרב.
רציתי לשאול אם יש דבר כזה רוחות רפאים וחייזרים, אם כתוב/רמוז על הנושא הזה משהו בתנ"ך או בספרי חכמים.
דבר שני בלי קשר- האם מותר לנסוע על קורקינט בעל 3 גלגלים (speeder) לנסוע איתו נער בגיל 13+ בשבת.
אני שואל זאת מפני שאני וחברי הולכים או יותר נכון- נוסעים כל שבת לשיעור תורה על הקורקינט הנ"ל, ומסתפקים אם זה מותר או אסור בשבת.
תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. ראה כאן.

2. אשריכם שאתם באים לשיעור בשבת, זכות גדוהל ועצומה ללמדו בשבת ושעה אחת בשבת נחשבת כאלף שעות בשבת, אבל אין לנסוע בזה ויש ללכת רגלית.