נשים

אם בשבת בבוקר אני רוצה לאכול אחרי שהתפללתי שחרית ולפני שבעלי חזר מבית כנסת, אני חייבת לעשות קידוש לעצמי? קשה לי שתיית היין על הבוקר

  • ט"ז חשון התשפ"ג

שאלה

אני מספיקה להתפלל יחיד שחרית בשבת בבוקר לפני שבעלי חוזר מבית הכנסת, האם אני חייבת לקדש לעצמי בשביל לאכול? או שאוכל לאכול קצת קפה ולעוגה ולחכות לבעלי שיבוא ואשמע ממנו את הקידוש?
ושאלה נוספת, האם כדאי לחכות לבעלי שיבוא ורק אז להתפלל או להתפלל שאני ביחד עם הילדים ולפעמים חייבת לעצור באמצע התפילה כי הם עושים דברים מסוכנים, וגם בערב שבת אותו סיפור מתלבטת אם נכון יותר לחכות לבעלי ורק אז להתפלל או לעשות הכל תוך כדי?

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה ראוי לקדש ולשתות רוב כוס כ50 מ"ל מיץ ענבים. אם קשה לך יש לסמוך על המקילים ותברכי על הקפה ותכווני שזה כקידוש.

אם בעלך לא מקפיד ומוכן להמתין בבואו מבית הכנסת עד שתתפללי עדיף להמתין. אם הוא מקפיד על כך תתפללי ומתי שאת חייבת להפסיק, תפסיקי.