חברה והשקפה

האם שרה באמת בנידה או לא?

  • ט"ז חשון התשפ"ג

שאלה

בפרשת וירא פרק י"ח פסוק ו" נאמר- "... אל שרה ויאמר מהרי שלש סאים קמח סלת לושי ועשי עגות" אבל מה ששרה הכינה לא הוגש לבסוף מכיוון ששרה היתה בנידה
אבל כמה פסוקים לאחר מכן נאמר בפסוק י"א - ... חדל להיות לשרה ארח כנשים"
עכשיו השאלה איך יכול להיות שהעיסה של העוגות נטמאה אם לשרה לא היה יכול להיות נידה
ועוד שאלה איך יכול להיות שאם לשרה לא היה יכול להיות נידה אז איך העיסה נטמאה

תשובה

שלום וברכה

פירוש הרא"ש על התורה בראשית פרשת וירא פרק יח פסוק יא
(יא) חדל להיות לשרה אורח כנשים. וא"ת והלא פירסה נדה שכך פירש"י בתחלת הפרשה ולחם לא הביא לפי שפירסה נדה. וי"א דה"ק חדל להיות לשרה אורח כנשים שאורח נשים זקנות הוא שלא בא להם דם נדות לפי שהם מסולקים דמים והיא נשתנית מהם ופירסה נדה:

אלשיך על בראשית פרשת וירא פרק יח פסוק יא

(יא) ואברהם ושרה זקנים וכו'. אמר כי הצד השוה שבהם, כי אברהם ושרה זקנים באים בימים, אך מה שחדל להיות לשרה הוא אורח כנשים, כלומר אורח טבעי כנשים, אך אורח שלא כנשים שהוא דרך נס אחר תשעים שנה לא חדל ממנה, כי חזרה לנערותה ופירסה נדה אחרי זקנתה הפך הנשים: