אמונה

ענייני כשרות בחול

  • ב' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום אני טסה לחול בזמן הקרוב רציתי בבקשה לשאול לגביי כשרות המאכלים האם מותר לישתות שם קפה תה שגויי מחמם את המים באש או מחמם אותם? לאכול דגים במסעדות? והאם מותר לאכול שם לחם שאפוי בתנור ע"י גוי או בטבון

תשובה

שלום וברכה

מותר לשתות תה או קפה שהגוי חימם את המים ובתנאי שכוס חד פעמית והקפה/תה הוא טבעי ללא שום תוספות.

אסור לאכול דגים שגוי מבשל.

לעניין לחם במקום שאין להשיג לחם של יהודי אפשר להקל בדיעבד לאכול לחם שגוי אפה ובתנאי שידוע בוודאות שאין על הלחם או בתוכו שום תוספת של שומן. שומר נשפו נזהר מפת עכו"ם בכל מצב ומביא איתו פיתות וכדו' מהארץ או מברר איפה ניתן להשיג לחם כשר.

אם את קונה לחם שאופים בטבון במקום יש לבקש מהגוי שיתן לך אפשרות להכניס את הלחם בעצמך לתנור ואז מותר לכתחילה לאכול לחם זה ודינו כפת ישראל.כמובן שצריך לברר שאין על הלחם חשש כשרות.