שו"ת יום כיפור

איך לצום את יום כיפור

  • ח' תשרי התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני רוצה לצום השנה ז(בעבר ניסיתי לצום ונשברתי)אז איך צמים?מה מותר לעשות כשצמים?מה אסור לעשות כשצמים?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שתזכי לצום ביום קדוש זה יום שבו בורא עולם סולח ומוחל לכל עוונתינו ומעלה אותנו לדרגת מלאכים שאינם צריכים לא אוכל ולא שתיה.

בצום אסור לאכול או לשתות מ3 דקות לפני שקיעת החמה עד צאת הכוכבים. כמו כן אסור לרחוץ ביום זה ואסור ללכת בנעלי עור ואסור  לקיים יחסים ביום זה.

לענין עשיית מלאכה אסור לעשות את כל המלאכות האסורות בשבת.

ראי את כל פרטי הלכות יום הכיפור בהרחבה כאן

ככל שתוכלי ראוי ללכת לבית הכנסת וכך תוכלי להתחבר יותר לקדושת היום והצום יעבור בקלות מתוך רוממות רוח והרגשת קירבת הבורא בעז"ה.

בברכת גמר חתימה טובה ושנה טובה וברוכה,