שו"ת ראש השנה

הכנה מיו"ט ראשון של ר"ה ליו"ט שני

  • ד' תשרי התשפ"ג

שאלה

מי שהתפלל בזמן פלג המנחה ביו"ט ראשון של ר"ה - ערבית של יו"ט שני, האם נחשב לו שהוא כבר ביו"ט שני, אע"פ שעדיין לא היתה שקיעה, היינו, האם אפשר לומר קידוש של יו"ט שני, וכן אם אפשר להניח תבשילים על הפלטה לצורך יו"ט שני - אע"פ שעדיין לא היתה שקיעה של יו"ט ראשון.

תשובה

שלום וברכה

לצורך אכילה עד השקיעה, הדבר מותר. אולם להכין ביום לצורך הלילה אסור אפילו אם קידש כבר ליו"ט שני.