שו"ת יום כיפור

איך אלך לבית הכנסת בימים הנוראים?

  • ג' תשרי התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה,
ברוך השם יש לי 2 ילדים קטנים מתחת לגיל 3. בראש השנה לא הצלחתי להגיע לבית הכנסת כלל וכלל, כיוון שהייתי עסוקה בטיפול בהם (הנקה, טיטולים, האכלה וכו'..) אפילו שופר הצלחתי לשמוע רק ביום אחד מראש השנה. האווירה לא הייתה לי כמו מה שאני רגילה..וזה היה לי מאוד קשה. אני רגילה להיות בבית הנסת בכל תפילות החג בכל חג מחגי תשרי, ומאוד קשה לי פתאום לא להתפלל בחג או לשמוע שופר, שלא לדבר על לכוון כוונות כלשהן.
מה עלי לעשות לקראת יום כיפור? אני מרגישה שאני מפספסת פה המון (כמובן שזכיתי לגדל ילדים מדהימים ועדיין...)

תשובה

שלום וברכה

את לא מפספסת כלום. את מתברכת בכלת הברכות בזכות גידול הילדים הטהורים שלך ומטפחת את הדור העתיד של חיילי צבא ה'.

תודי לה' על כך שאת פטורה מללכת לבית הכנסת עקב הזכות העצומה שלך שבורא עולם כבר עשה איתך שותפות פעמיים - שני ילדים שבורא עולם שותף איתך כמבואר בחז"ל ששלושה שותפים באדם הקב"ה אביו ואימו.

בעלך הולך לבית הכנסת עבור שניכם ואת זוכה לעשות את הדבר הנעלה ביותר לגדל את בניו של בורא עולם.

חיזיקי ואמצי ותזכי לשנה טובה ומתוקה ולכל טוב