תפילה וברכות

האם שליחת בקשה לכותל המערבי דרך האתר - מועילה?

  • כ"ה אלול התשפ"ב

שאלה

באתר של הכותל יש אפשרות למי שאין לו דרך להגיע פיזית לשים פתק בכותל לכתוב באנונימיות בקשה דרך האתר ולשלוח אותה , לאחר שהפתק הוטמן שולחים הודעה לפלאפון שהפתק אכן הוטמן , האם הדבר בסדר מבחינה הלכתית או שחייבים לבוא פיזית לכתוב בקשה על פתק ולשים אותם בעצמי בין אבני הכותל?

תשובה

שלום וברכה

זה בסדר.

בברכת שתתקבלו תפילותינו לרחמים ולרצון, כתיבה וחתימה טובה,

בנימין שמואלי

נימוק: הדבר פשוט כי מי שיכול להגיע ולהתפלל, זה עדיף, אבל כמו כן פשוט שמי שאינו יכול להגיע, מכל סיבה שהיא, אזי כל פעולה מבורכת שהוא עושה לשלוח ולשטוח את תפילתו ומשאלת לבו לפני ה' - מבורכת, ובוודאי הקב"ה שומע תפילת כל פה ומשאלת כל לב - לרחמים ולרצון.