אני יוצא מהאוטו לבית והפוך, האם עלי לברך כל פעם מחדש?

  • כ"ד אלול התשפ"ב

שאלה

כבוד הרב שלום,
אני עובד כטכנאי ומסתובב במהלך היום בין בתים.
באוטו יש לי בקבוק מים והשאלה היא האם בכל פעם שאני חוזר לרכב עלי לברך מחדש כיוון שיצאתי מרשות לרשות?
ואם זה שונה במידה ואני לוקח את הבקבוק איתי לבית הלקוח וחוזר איתו לרכב.

כיום אני מברך בנפרד כשאני בבית לקוח ובחוץ תפילה ראשונה ואחרונה ואני לא רוצה ליפול בברכה לבטלה.

בנוסף, איני חובש כיפה עדיין כיוון שאני טרם מצליח לשמור שבת ואני חושש שמא יראו אותי ביום חול עם כיפה ואז בשבת נוסע ברכב ואוציא שם רע לשומרי המצוות (אני גר בעיר קטנה, ככה שזה תרחיש סביר מאוד).
האם יד על הראש בעת ברכה נחשב או שזה חייב להיות משהו כיפה/כובע/משהו אחר?

אין לי מילים לתאר כמה הפעילות שלכם מחזקת אותי, את משפחתי ואת חבריי.
אני מודה לכם מכל הלב על הפעילות המבורכת ובע"ה שהקב"ה ילווה את כולכם בכל צעד ושעל בדרך ותזכו לכל הברכות שבעולם.
תודה רבה לכם!

תשובה

שלום וברכה

תודה לך על המלים החמות. מלים כאלו נותנות בנו כח להמשיך ביתר שאת ועוז, לעשות נחת רוח לאבינו שבשמיים.

אשריך ואשרי חלקך על התחזקותך! אני תקווה שהשאלה של הכיפה איננה אקטואלית יותר, כי כבר זכית להתקרב לבורא עולם יותר, ולשמור שבת גם כן, לפחות בפרהסיא.

חשוב שתדע, שאולי בניגוד למה שהיית רגיל לחשוב שיש "שמירת שבת" ויש "חילול שבת", זה לא כל כך "שחור לבן". זאת אומרת, כי כל טיפה שמירה, וכל פעולה של מניעת חילול, שווה וחשוב כל הון שבעולם, ואין זה נידון לפי הסיגמה של "הכל או כלום". זאת אומרת, נניח שלעת עתה אתה עדיין נוסע ברכב בשבת, אבל עדיין את שאר ההלכות של שבת, כגון לא להדליק אש ואור, הפעלת שעוני שבת ופלטה, הימנעות מטלוויזיה וכו' - את כל זה אתה כבר יכול לשמור, וכל פעולה לכשעצמה מאוד מאוד מבורכת!

אם למשל אתה מעשן, ואתה מעשן 10 סיגריות ביום, ובשבת אתה יורד מ10 ל8 - גם זה חשוב מאוד מאוד! וכן על זה הדרך.

ולגבי שאלותיך:

א. יש לברך כל פעם מחדש, אפילו כאשר אתה לוקח איתך את הבקבוק. כל יציאה מרשות לרשות [מהאוטו לבית והפוך, וכן מבית לבית], מחייבת בברכה חדשה [זאת אומרת, ברכה אחרונה לפני היציאה, וברכה ראשונה לפני השתיה החדשה].

ב. עדיף  שיהיה לך כובע וכדו' או שתמשוך את השרוול על הראש.

נשמח לעזור לך עוד בעז"ה בתהליך ההתחזקות שלך.

בהערכה רבה ובברכת הצלחה אדירה בהמשך דרכך,