למה אסור לסרס בעלי חיים?

  • כ"ג אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול, מדוע אסור לסרס בעלי חיים למשל כלב שמישהו מגדל? האם זה משום צער בעלי חיים? הרח בעלי חיים פועלים לפי אינסטינקטים וזה לא שאם מישהו יסרס למשל את הכלב שלט אז הכלב יבכה על כך כל חייו שהוא לא יכול להזדווג ולהביא צאצאים. אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

ערוך השולחן אבן העזר הלכות פריה ורביה סימן ה

רצון ד' שכל הברואים כולם יפרו וירבו לרוב וכל המקלקל איברי הזרע בין מאדם בין מבהמה חיה ועוף עובר בלאו דמקלקל כוונתו של הקדוש ברוך הוא בבריאת עולמו דלשבת יצרה:

לפיכך אסור להפסיד איברי הזרע בין באדם בין בבהמה חיה ועוף אחד טמאים ואחד טהורים בין בא"י בין בח"ל וכן בכל המיני ברואים שבעולם אסור להפסיד איברי הזרע אם לא במזיקים שמצוה להורגן וכלב אסור לסרס [חגיגה י"ד ב] וכל המסרס לוקה.