חברה והשקפה

חרדי-לאומי - רעיון נפלא, לא?

  • כ"ג אלול התשפ"ב

שאלה

שלום. אני חרדית מלידה, כרגע בשיא גיל הנעורים, 16, ומוצאת את עצמי בדילמות ממש קשות של הגדרה עצמית.
אני לא שחור ולא לבן. זה אומר מבחינה דתית אני כשרה מתלבשת צנוע לומדת באחד הסמינרים הטובים! אך ההשקפות שלי רחוקות שנות אור מהשקפות הצוות והחברות.
סתם לדוגמא, צבא - אני בעד ישיבות הסדר חרדיות .
יום העצמאות - אני שונאת שיוצאים נגד זה, כאילו - תגידו תודהה, למה להתלונןןן?
וכו...
ואז בעצם שואלת את עצמי, אז אני דתיה או חרדית? ההשקפות שלי לא כמו חרדים. מצד שני אני משתדלת. לקיים מצוות כמו חרדים בלי פשרות.
אז איזה בעל אני אקח? מה הבעיה בעצם בשילוב הזה של חרדי עם לאומיות?

תשובה

שלום וברכה

ראשית חשוב שתדעי, שזה שאת מתנהגת במעשים שלך כחרדית - זה מאוד חשוב. כי כל יהודי בכל מצב, גם אם כרגע השקפתו לא ברורה עליו, בכל זאת הוא מחוייב בכל המצוות כולן, ולהיפך, על כל מצוה שאת מקיימת, כל רגע של צניעות וטהרה יש לך מליונים של זכויות ומצוות, שאת שכרן אין לשער ולתאר כלל!

זאת אומרת, שאם היה מצב הפוך, שבהשקפה את מיושבת ואילו בקיום מצוות יש לך דילמות - מצבך היה גרוע פי כמה וכמה, ומכמה היבטים שונים...

לכן עלייך לשמוח על מצבך, גם הנוכחי. אבל בהחלט חשוב ביותר לייצב גם את השקפתך.

לכן אציע לראות קצת על העניינים שציינת, ובכך תזכי לקבוע ולייצב את השקפתך כראוי. יש לקרוא והלקשיב לדברים בעיון וברצינות, ולהפנים את הדברים, ובעז"ה הדברים יתיישבו על ליבך.

ראי את ההרצאה של הרב פנגרצו 8

בקשר לגיוס חרדים, ראי סיכום נפלא ומאלף מהרב זמיר כהן כאן.

לעניין יום העצמאות ראי

כאן וכאן

ואמליץ מאוד לראות את הרצאת הרב בן פורת

כאן וכאן וגם כאן.

בטוחני שהדברים יתנו לך הרבה הבנות - שלא ידעת עליהם בעבר.

ברוכה תהיי לה', ותזכי לשנה טובה ומתוקה,