חברה והשקפה

האם ייתכן שהתשובה שלי נמחקה?

  • י"ח אלול התשפ"ב

שאלה

מה אני אמורה לעשות אם אני מרגישה שמחקו לי את התשובה כי מזכירים לי דברים שעשיתי עליהם תיקון ?

תשובה

שלום וברכה

להאמין ולדעת בוודאות שבורא עולם מוחל וסולח לשבים, ואין כל אפשרות למחוק את התשובה שלך. אם בורא העולם כותב בתורתו שהוא מנקה, מוחל וסולח לשבים, הוא עומד בדיבורו ואין סיכוי שלא. וכבר פסק הרמב"ם בהלכות תשובה פ"א הלכה ג': "בזמן הזה, שאין בית המקדש קיים ואין לנו מזבח כפרה אין שם אלא תשובה. התשובה מכפרת על כל העבירות".

יתכן שמאחר וחזרת בתשובה שלימה מאהבה, החטאים שלך הפכו להיות זכויות, ולכן את נזכרת מזה מחדש, כי הם חוזרים אלייך בתור מצוות, ולא בתור חטאים.

עוד ייתכן כי יצר הרע מחפש להכניס אותך לעצבות ולייאוש, ולכן הוא מגיע להזכיר לך את העבר שלך במעטה של צדיקות, כאילו הוא מעורר אותך לתשובה...

בין כך ובין כך עלייך לדעת את האמת לאמיתו, כי בורא העולם מקבל את השבים, ומקרב אותם אליו בשמחה ובאהבה, וזאת היא האמת הטהורה והבלעדית.

חזקי ואמצי, כי כבר רצה ה' את תשובתך, וידיו הפשוטות לקבל שבים בוודאי קיבלו אותך וקירבו אותך איליו כל הימים, אשרייך ואשרי חלקך!

כתיבה וחתימה טובה, עלי והצליחי,