שבת

האם לשמור חצי שבת מקנה חלק מהשכר?

  • י"ז אלול התשפ"ב

שאלה

אם משהו שומר שבת עד 12 בצהריים הוא מקבל שכר מצווה על השעות האחרונות או שהשכר הוא רק לשבת שלימה?

תשובה

שלום וברכה

כל דקה של שמירת שבת נותנת שכר טוב מאוד לשומר השבת. עצוב מאוד שאחרי השעה 12 האדם פוגע בכבוד השבת אבל אין ספק שעל כל רגע ורגע של שמירת השבת מקבלים שכר רב ומעלת השומר שבת בחלק שהוא שומר גדולה מאוד. ראי בהרחבה את הנאמר כאן

ה' הטוב יתן לעמו את הכוחות להתגבר על יצר הרע ולעבוד את השם כראוי ולשמור את השבת כראוי.