האם מותר ללכת בעבודה עם חולצה קרועה?

  • ט"ז אלול התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב.
אני עובד במפעל אלומיניום,
חלק מהעבודה היא להרים ולסדר את החלקים שנחתכו.
כתוצאה מההרמה בחולצה נעשים קרעים קטנים.
האם אפשר להשתמש באותה החולצה או שצריך להחליפה אחרי כל קרע קטן .(גודל של 1 ס'מ בערך)
יש לציין שהחולצה נקרעת כמה פעמים במהלך השבוע.
החולצות נתנות על ידי בעל הבית
ואם אצטרך לזרוק את החולצה בשל הקרע אצטרך לקנות חולצות מכספי

תשובה

שלום וברכה

אמנם ראוי מאוד לכל יהודי שומר תורה ומצוות לשמור על הופעה חיצונית מכובדת וראויה, כדי לקדש ולאהב שם שמים על הבריות. אבל בזמן העבודה, מאחר וכן היא דרך העבודה, אין צורך ליזהר בזה. וכמו שצבעי מותר לו ללכת בזמן העבודה עם בגדים מלוכלכים, וכן הלאה, כל אומן לפי אומנתו.

ואדרבה: היה פעם סיפור אצל מרן מהר"א מבעלזא זצ"ל [גר בתל אביב אחרי השואה] שהגיע מישהו לבית שלו עם בגדי העבודה, והוא התבייש והסתתר, שהאדמו"ר לא יראה אותו ככה, אז קרא לו האדמו"ר ואמר לו: מה אתה מתבייש, בגדי העבודה של האדם הם כבודו, לא בזיון.

לכן אין צורך לזרוק, הינך יכול ללכת בזמן העבודה בחולצות עם הקרעים ללא חשש.