שו"ת חודש אלול

האם אפשר לומר סליחות בבית, ביחיד?

  • ט"ז אלול התשפ"ב

שאלה

האם אפשר לקרוא סליחות בבית ולא בבית הכנסת כי עם שני תינוקות
ואם כן מתי אפשר בערב / לילה ?

תשובה

שלום וברכה

אפשר לומר סליחות ביחיד, תוך דילוג על הקטעים בארמית, וקטעי י"ג מידות ["ויעבור ה' - וחטאה ונקה"].

אפשר במשך כל שעות היום, מלבד מזמן שקיעת החמה עד חצות הלילה, שאז לא רצוי כ"כ לומר סליחות. אם זה הזמן היחיד שמתאפשר לך, אפשר לומר כפי הסדר הנ"ל, בדילוג הקטעים שצויינו.

אם תקראי בבית בעת השידור החי של הסליחות ברדיו או באינטרנט, תוכלי לומר את כל הסליחות כפי הסדר באמירת סליחות בציבור.

בברכת שיתקבלו תפילותינו לרחמים ולרצון, כתיבה וחתימה טובה,