נשים

קשה לי מאוד עם בגדים צנועים, מה אני עושה?

  • י"ב אלול התשפ"ב

שאלה

שלום
בזמן האחרון התחלתי ללכת עם חולצות קצרות וחצאיות קצרות
מה אני עושה? אני לא רוצה את זה
הפחידו אותי דיי על עונשים בשמיים וכו
ועכשו ממש קשה לי, ואני ממש מפחדת ואני לא יודעת מה לעשות
אני גרה בישוב בצפון וכולם מתלבשים ככה
יש כאלה שהולכות עם מכנסיים וחולצות חשופות
ואני מקווה שבחיים אני לא אגיע למצב כזה.
האם יש תפילה או ברכה שתעזור לי להתמודד אם זה?
תודה והמשך יום מקסים

תשובה

שלום וברכה

הרצון והמצפון שלך בנושא, ראויים לשבח ולהערכה, כי זה הצעד הראשון לעשות שינוי לטובה - אבל ברור כי אין להסתפק בכך, וחלילה אין שום היתר ללכת כך. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.

הקושי שלך עם השוני מכל הסביבה, הוא קושי מאוד מובן והגיוני, אך בכל זאת לא שייך להקל בזה. נציע רק כמה עצות שיכולות להיות לך לעזר להקל על רגשותייך.

חשוב שתדעי, כי שכר גדול ועצום שמור לבנות ישראל ההולכות בצניעות. וביותר כאשר כולן סביבך לא צנועות ולא הולכות כראוי, ואת מתחזקת ומקדשת שם שמים הרי שבוודאי שכרך גדול ועצום פי כמה וכמה. מלבד זאת, ככל שגדל הקושי, גדל השכר, כמאמר חז"ל: "לפום צערא - אגרא", לפי הקושי והצער - הוא תשלום השכר.

כעת בחודש אלול, חודש הרחמים והסליחות תאזרי עוד וגבורה ותקבלי על עצמך ללכת בצניעות, כראוי לבת ישראל כשרה, ובזכות זה תזכי לכתיבה וחתימה טובה ולכל הברכות שבעולם. אין להתבייש מן המלעיגים שיקראו לך דוסית וכדו', אזרי כגיבורה חלצייך ותתגאי בכך שאת זוכה ללכת בצניעות כבת ישראל כשרה וצנועה, ובוודאי יעריכו אותך מאוד ויכבדו אותך.

כמה מצוות את מקיימת כאשר את הולכת בצניעות? ראי כאן. וראי עוד בגודל מעלת הצניעות כאן וכאן.

כמובן שתפילה מעומק הלב, בניסוח ובמילים שלך, יכולה לסייע לך הרבה מאוד להתחזק בעוז ובגאון. דוגמת נוסח לתפילה, ראי כאן.

אשמח לחזק אותך יותר ולסייע לך עוד ככל הצורך.

בברכה ובהערכה רבה,