נשים

מה השכר על כל רגע של צניעות?

  • ח' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום הרב,
אני מורה במסגרת קירוב רחוקים בניו יורק
לאחרונה שוחחתי על תלמידותיי (20) על חשיבות ומעלת הצניעות והזכרתי להם מה ששמעתי רבות בימי ילדותי, שעל כל דקה של צניעות מקבלים 18 מצוות. הן ממש התרגשו מכך וביקשו את המקור, שיוכלו לשתף גם עם עוד חברות
אני לא יודעת מה המקור.
האם הרב יכול לומר לי מה השכר על כל דקה של צניעות? ומה המקור? תודה להידברות היקרים על כל הפעילות הקדושה

תשובה

שלום רב,

בספר הלבוש כהלכתו (פרק א) האריך בזה, ושם (סעיפים כא-כב) כתב, לסיכום: ההולכת בתלבושת כפי גדרי ההלכה, מקיימת כל רגע ורגע תשע מצוות עשה, ואלו הן:

1. תהא אישה צנועה.
2. והצנע לכת עם אלוקיך.
3. קדושים תהיו.
4. ואבדיל אתכם מן העמים.
5. כל כבודה בת מלך פנימה.
6. והלכת בדרכיו.
7. קידוש השם.
8. ואהבת את ה' אלוקיך.
9. את ה' אלוקיך תירא.

ובנוסף מקבלת שכר טוב על זהירותה מהאיסורים דלהלן, כמבואר במשנה (מכות פרק ג משנה טו) כל היושב ולא עבר עבירה, נותנין לו שכר כעושה מצווה.

10. ובחוקותיהם לא תלכו.
11. לפני עיוור לא תתן מכשול.
12. ופרע את ראש האישה.
13. ולא תתורו.
14. ונשמרת מכל דבר רע.
15. איסור הרהור החמור (דהיינו לגרום להוצאת ז"ל).
16. פן תשכח את ה' אלוקיך.
17. חילול השם.

ויש להוסיף מה שכתב הסמ"ק (מצווה נה) שיש מצווה להיות צנוע, שנאמר (דברים כג טו) "והיה מחניך קדוש".

ונמצא שאישה מקיימת 18 מצוות בכל רגע שהיא צנועה.

בהצלחה רבה בקירוב רחוקים לצור מחצבתם!

הלל מאירס