גנבתי כסף מקרוב משפחה, והלה נפטר בלי יורשים, מה ההלכה?

  • י"ב אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
לפני כ-14 שנים אמא שלי קיבלה סכום כסף של כשלושים אלף שקלים שהיא צריכה לשמור עליהם.
הכסף היה של דוד שלה שחלה והיה ערירי.
אני לקחתי כל פעם מעט מהכסף עד שכבר לא נשאר כלום.
בינתיים דוד שלה נפטר והוריש לה את הכסף כך שהיא לא הייתה צריכה להחזיר לו אבל אני היום התקרבתי הרבה יותר והעניין הזה ששכחתי ממנו קפץ לראשי, זה מעיק עליי מאוד ויש לי חרטה וצער עמוק בדבר ובטוח שזה שסוגר לי המון.
אני ממש רוצה לדעת מה אני צריך לעשות כדי לנסות אולי (אם בכלל) לכפר על המעשה הזה.
תודה והמשך יום טוב.

תשובה

שלום וברכה

אם אימא שלך אכן היורשת לפי הלכה, הרי שאם אימך נתנה לך את הכסף ברצון, אין כל צורך בכפרה. הכסף כעת של אימא שלך, והיא נתנה לך את הכסף בלב שלם.

ואם לקחת בלי רשות מהאמא, אתה צריך לבקש מחילה מאימך, שכאמור לכאורה היא היורשת לפי ההלכה.

עלה והצלח, בברכה