תרומות ומעשרות

  • י' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום הרב. לגבי הפרשת תרומות ומעשרות צריך לעשות את כל ה'תהליך' גם לפירות בודדים? ולגבי מעשר ראשון שצריך להביא ללוי, ומעשר עני שצריך לתת לעני, האם עלי לחפש כל פעם לוי או עני? תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

חובה לעשר אפילו מפרי אחד.

ואם מדובר בטבל ודאי [פירות שבוודאות לא הופרשו מהם תרומות ומעשרות], יש לתת את המעשר לעני או ללוי.

להרחבה בדיני מעשרות מילקוט יוסף, ראה כאן. לנוסח הפרשת תרומת ומעשרות, ראה כאן.

בברכת "עשר בשביל שתתעשר",