איך להתפלל על בעלי לעתיד? ולמי לתת מעשרות?

  • ו' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב.
אני בת 19 (חרדית) ורציתי לשאול כמה שאלות (מקווה שזה לא שאלות טפשיות מידי, כי אני באמת רוצה לדעת את התשובה על כך):
1:כשאני מתפללת על בעלי לעתיד, איך אני צריכה להזכיר אותו בתפילות? להתפלל על ה-חתן שלי או על ה-בעל שלי? או שזה לא משנה?
2: אבא שלי אחראי על ישיבת בין הזמנים של החופש שהיה, (הוא אחראי על התשלום לבחורים שלמדו), והוא אוסף כסף לשם כך. ויש לי מעשרות, השאלה אם עדיף לתת אותם לבין הזמנים או לאחי הגדול שיש לו 8 ילדים קטנים, והוא בכולל ואשתו כרגע בחופשת לידה?
אשמח לתשובות, תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. אמנם מבואר בספרים שחשוב מאוד להתפלל על בן/בת הזוג לעתיד, ותתפללי ש"החתן שלי יהא...". ובעז"ה תמצא את זיווגך הנכון בקרוב ובניקל.

2. תחלקי, חצי לאבא וחצי לאחיך.