חשש גזל בקניה ומכירה לאחר

  • ו' אלול התשפ"ב

שאלה

בסד
יש לי שכנה מבוגרת שאני קונה לה דברים שהיא צריכה מידי פעם כי הבנים שלה לא שייך שיקנו פריטים .אלה.
אני עושה למענה כל מיני דברים.
אך לא אחת שקניתי לה זה לא היה לטעמה וכך נשארתי עם הפריט והפסדתי את הכסף.
לאחרונה קניתי לה משהו וגביתי קצת יותר כיוון שהרגשתי שאני מפסידה עליה כסף שאני לא יכולה להרשות לעצמי. האם זה נחשב לגזל.
יש לציין כי כשהבן שלה מסייע לנו במשהו, הוא תמיד גובה סכומי עתק מבלי להניד עפעף.
האם עלי להחזיר את ההפרש מדובר ב10 ש"ח.
תודה

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לקנות את המוצר בכל מחיר שהוא - לעצמך, ולמכור לה במחיר שאת רוצה למכור לה.

סגנון הדיבור איתה, בעת שהיא מבקשת ממך לקנות משהו עבורה, צריך להיות שאת קונה ומוכרת לה את המוצר, ולא שאת קונה בעבורה את המוצר.