שמיטה

האם מותר לאכול מהיתר מכירה אצל ההורים?

  • ב' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה.

אנחנו אמורים להתארח אצל ההורים שלי בעז"ה בראש השנה.
הוריי שיחיו' סומכים על היתר מכירה בעוד אנחנו מקפידים על שמיטה לחומרא.
האם בראש השנה נושא השמיטה רלוונטית עדיין ?
במידה וכן , איך עלינו להתנהל ? מותר לנו לאכול מהפירות והירקות והתבשילים ?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בכל מה שיתכן שההורים ייעלבו או יפגעו אפילו מעט, אין להחמיר בדבר. אולם בדברים שאין חשש לפגיעה כלל, כגון פרי מסויים שלא יקרה כלום אם לא תאכלו, ולא יעלה על דעת ההורים שאתם מחמירים במשהו יותר מהם, אין לאכול.