חברה והשקפה

האם נשמה של גוי יכולה להתגלגל ביהודי?

  • כ"ח אב התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
עד כמה שאני יודעת, ישנן דרגות בבריאה: דומם, חי, צומח, מדבר ויהודי.
אם כך, רציתי לשאול:
האם יתכן שנשמה שהייתה בעבר בגוף של גוי תתגלגל ביהודי? (כי הרי אלו דרגות נשמה אחרות.)

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין מצב כזה. כי אכן כמו שכתבת, דרגות הנשמה של יהודי וגוי הם דרגות אחרות לחלוטין, לגוי יש נשמה בדרגת נפש חיונית, שמקורה בעולם העשיה, וליהודי יש נשמה בדרגה גבוהה מאוד, שמקורה בעולם האצילות.

אולם יש מקרים, שנשמה נשבית בידי הקליפות, ורק בהמשך הזמן היא זוכה להינצל מהקליפות. לדוגמא, נשמתה של רות היתה שבויה בידי הקליפות, עד שזכתה לצאת משם, להתגייר ולהיהפך ליהודייה.

להרחבה בנושא, ראי עוד כאן.