היתר עיסקא - לקיחת הלוואה לטובת סגירת הלוואה ויצירת רווח

  • כ"ז אב התשפ"ב

שאלה

בס"ד ,
שלום לרב ,
נקלעתי למינוס קטנטן בבנק והייתי מעוניין לדעת האם מותר לקחת הלוואה מבנק לטובת סגירת הלוואה שנלקחה לרכב שבזמנו נקנה בכדי להגיע לעבודה וכרגע לא משמש אותי להגעה לאותה ההעבודה ואותו למכור .
יצא שהללוואה תשמש ל :
1.סגירת המינוס הקטן והימנעות מריבית שיש במינוס .
2.החזרת הסכום שנשאר לרכב
3.מכירת הרכב לסכונות -> והחזרת ההלוואה שנלקחה מהבנק .
4.אייצר רווח בבנק לאחר מכירותו.
(שווי הרכב כמעט פי 4 משווי ההלוואה שאקח מהבנק משמע שהסכום שנשאר לא גדול יחסית ולקראת סיום )
הלוואה תשמש בין היתר לתיקונים קטנים ברכב טרם מכירתו.
האם הדבר מותר ונחשב בהגדרת "היתר עיסקא" שנעשה עם הבנקים מה שיהפוך את הבנק לשותף איתי במכירת הרכב ויצירת רווח ?

תשובה

שלום וברכה

יכול לקחת את ההלוואה.