חברה והשקפה

איך מוחקים תמונות אסורות שנמצאות בראש?

  • כ"ו אב התשפ"ב

שאלה

שלום, כיצד ניתן לשכוח מראות אסורים שראיתי בעבר? ומה דרך התשובה על כך?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

אשריך שאתה מטהר את עצמך ומקדש את מחשבותיך ומשתדל בכל עוז לשמור על עיניך.

ראשית יש לשמור מאוד מאוד מכאן ואילך לא לצפות בדברים אסורים, לעשות גדרים לעצמך לא להתקרב לחטא זה. אמרו חכמים "בוץ שלא מוזגים לתוכו מים חדשים - מתייבש בסוף", וכך גם כאשר שומרים את העינים מכאן ואילך זה לאט לאט מתייבש ולא מפריע.

ולגבי התמונות שנמצאות כבר בראש, חשוב מאוד שבעת שמגיעים הזכרונות של המראות האסורות לא להיבהל ולא להילחם, אלא להסיח דעת למחשבות אחרות ברוגע, וכך המחשבה תיעלם מהר ולא תשאיר בך רושם.

 עלה והצלח - "הבא ליטהר מסייעין אותו",