שבת כהלכה בצבא, קשה מאוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני 4 שנים חזרתי בתשובה. אני עכשיו חיילת ואחת לחודש אני מחוייבת לעשות שבת בבסיס, מאוד קשה לשמור שבת בבסיס כי התפקיד שלי מצריך לחלל שבת, מה אני אמורה לעשות אני ממש מבואסת מזה. דבר נוסף במהלך השבת בבסיס אני לא מספיקה להתפלל ולעשות קידוש ,אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני מתרחקת מהדת ואני לא רוצה...

תשובה

שלום וברכה

במה את אמורה לחלל שבת? האם אין לך יין או מיץ ענבים לקדש? אם אין לך יין תקדשי על הפת - לחמניה חלה וכדו'.

אם מסיבה כלשהיא לא הצלחת לעשות קיודש בלילה תאמרי את הקדיש הארוך בבבוקר של יום השבת.

בהצלחה,

אשמח לסייע לך עוד,