שו"ת חודש אלול

שבת ראש חודש אלול

  • כ"ה אב התשפ"ב

שאלה

השבת הקרובה (פרשת ראה) תהיה ל באב האם זאת נחשבת שבת ראש חודש? כי בחודשים בהם יש ל חוגגים בשני הימים. אם כן איזה הפטרה מוסיפים בהתחשב בזה שזה ראש חודש אלול?

תשובה

שלום וברכה

שבת הבאה תהיה אכן שבת ראש אלול.

אומרים יעלה ויבוא והלל. האשכנזים אומרים את ההפטרה של ראש חודש "כה אמר ה' השמים כסאי".הספרדים אומרים את ההפטרה של עניה סוערה ונוהגים להוסיף פסוק ראשון ואחרון מהפטרת שבת ראש חודש (הפסוק האחרון - "והיה מדי חודש"), וכן פסוק ראשון ואחרון מהפטרת 'מחר חודש' (שמואל א' פרק כ), זכר לזה שמחר הוא גם כן ראש חודש.