האם מותר לי לעבוד כמעצבת מסחרית בחנות בגדים חילונית?

  • כ"ב אב התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
1. התחלתי לעבוד כמעצבת מסחרית של חנות בגדים חילונית.
חלק עיקרי מהעבודה הוא למקם סחורה חדשה וישנה בחנות בצורה שתמשוך את עין הלקוחות לקנייה, מדובר גם על הלבשת בובות עם הסחורה החדשה ועיצוב חלונות ראווה של החנות.
השאלה היא אם מבחינה הלכתית אני נוהגת כראוי, הבגדים ברובם אינם צנועים, ומכתיבים לי איך להלביש את הבובות, כך שאיני יכולה גם לנסות לעשות אותם צנועות ככל הניתן.
ברוך השם, לאחר זמן רב שלא מצאתי עבודה שהנפש שלי מתחברת אליה, אני מרגישה שהעבודה הזאת מתאימה לי ולכישוריי, אך אני רוצה שבעיקר העבודה שלי תרווה נחת לבורא עולם, ואני חוששת כיוון שהבגדים שאני מתעסקת איתם אינם צנועים ברובם (מכנסיים, וכו').
מה נכון לעשות? האם באמת יש מקום לחשש שלי?
2. יש לי תחנה אחת באוטובוס כדי להגיע לעבודה, האם מבחינה הלכתית אני יכולה לקבל דמי נסיעה? ומה לגבי תשלום הנסיעות כשאני בוחרת ללכת ברגל?
תודה, ושבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

1. ודאי לכתחילה מומלץ לחפש עבודה טובה שמתאימה לך במקום כשר יותר, אבל עד אז אין את צריכה לעזוב מקום זה, כי אין איסור לעבוד שם. ולא מומלץ לך לעזוב עבודה זו, כל עוד שאין לך משהו אחר.

2. חוקית מגיע לך נסיעות רק אם יש מרחק של 4 תחנות או 500 מטרים. אבל אם מקום העבודה יודע איפה את גרה, ובכל זאת בוחר לתת לך הוצאות נסיעה, את יכולה לקחת את דמי הנסיעות ללא חשש, גם אם את לא משתמשת בתחבורה הציבורית ובוחרת ללכת ברגל.