השיר: "מה אתה רוצה ממני" וזמרו חנן בן ארי

  • כ"ב אב התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי קושיא, נחשפתי רק בחצי שנה שנה הזאת לדעות שיש על הזמר הצדיק הנ"ל, חלק תומכות חלק מתריסות נגד נחשפתי גם לתגובות קשות מאוד כמו "שיוריד את הכיפה הוא מחלל את השם", ואיני יודע אם אני צודק או לא אבל האם חלק אם לא רוב (אני מדבר בכלליות כמובן כל מקרה לגופו ואינני יודע מה שורש דעותיהם ורגשותיהם של אנשים) מהמתריסים יוצאים ממקום של זלזול בזמר? במודע או שלא במודע אבל זה נראה שיוצא ממקום כזה! להבדיל אברהם אבינו ע"ה זצוק"ל כשהוא שומע על פרשת סדום ועמורה הוא מתבטא בצורה חריפה "האף תספה צדיק עם רשע" או "חלילה לך מעשות כדבר הזה" ולכאורה מהפשט עולות זעקות! ככה מדברים לקב"ה? "חלילה לך"? וכהנה וכהנה וכמובן שיש לך פירושים והסברים, ולא נראה לי שאדם אחד בעולם שהוא יודע ומאמין באמת או לפחות אדם המכונה בקרב הציבור: דתי, אם היה עשר מטר ליד אברהם אבינו ושומע אותו אומר לקב"ה "חלילה לך מעשות כדבר הזה" ומוציא מילה מהפה שלו, אני חושב כשהשיחה ביניהם הייתה מסתיימת אם אפילו לא לפני כן, הייתי כבר מתעלף מעצם הנוכחות של אברהם אבינו (כמובן שלהבדיל אינסוף הבדלות של הקב"ה בכלל) ובטח שלא מגיב איכשהו כ"ש שלא בתרעומת, אז מה ההבדל בין המקרה אז למקרה פה? לא מדבר על האדם ועל הדרגה אי אפשר להשוות אי אפשר לדבר (לא לזלזל כמובן חס ושלום באף אחד), לכאורה אין הבדל! שם יש יהודי קדוש (בלשון המעטה) שזועק לה' מתוך סיבה כלשהי או כמה סיבות, וכנ"ל גם פה יש יהודי קדוש שזועק לה' מתוך קושי ההתמודדות עם יצר הרע והבלי העולם הזה, התם אף אחד לא היה פוצה פה לפי דעתי, אבל הכא התגובות מגיעות גם לכופר וכדומה השם ירחם, למה זה ככה כבוד הרב? (ואם אני טועה במשהו אז אשמח מאוד שכבוד הרב יסביר לי במה ולמה כי גם אני בבחינת "תעיתי כשה אובד, בקש עבדך כי מצוותיך לא שכחתי") מחילה כבוד הרב על אורך השאלה

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר את האדם ואינני יודע את שיחו ולכן לא אוכל לענות לך.

בלי קשר לאדם פלוני ברור שכל יהודי יש לו ניצוץ חלק אלוק ממעל שיש לאהוב אותו ואף אם הוא עושה מעשים רעים שמצוה לשנאתו אין זה סותר את מצוות אהבת ישראל וכמבואר בספר התניא פרק לב' שהשנאה היא לחלק הרע המחטיאו ואהבתינו היא לנשמתישראל המצויה בקרבו ובתוקף של אהבה ורחנמנות מאחר ונשמתו נמצאת בשביה עקב מעשיו.

ה' יעזור שנזכה כולנו לתשובה שלימה מהרה ולאהוב את כל אחד מישראל כגופינו.