נשים

מי יכול לשים כיסוי ראש?

  • ט' אב התשפ"ב

שאלה

אני בת 13,לא דתייה אני מסורתית. אני מאוד אוהבת לשים כיסוי ראש. אבא שלי אומר שאני לא יכולה לשים כיסוי ראש בחוץ מכיוון שאני לא דתייה ולא התחתנתי אך אני מאוד רוצה לשים. האם זה אך ורק נשים דתיות נשואות?

תשובה

שלום וברכה

אין הבדל בין יהודייה שמגדירה את עצמה דתיה או שמגדירה את עצמה בשם אחר. כל היהודים והיהודיות מחוייבים בכל המצוות כולן, ואין כל משמעות להגדרות כאלו ואחרות.

למעשה רווקה איננה חייבת בכיסוי ראש, אולם בשעה שמברכות או מתפללות דעת מרן הגר"ע יוסף זצ"ל לחייב כיסוי ראש אף לרווקות, ועל אף שהרבה לא נוהגות כך, נכון לנהוג כך, בפרט שאת רוצה בכך.

על כן תנסי לשכנע את אביך שיסכים שתכסי את ראשך כאשר את מברכת ומתפללת וכדו'. ובפעם ראשונה שאת מתחילה לנהוג כך תגידי "בלי נדר".