נורת לד לעילוי נשמה

  • ו' אב התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
כיום מצויים נרות לד בצורת להבונים הפועלות על סוללות. רציתי לשאול אם ראוי להדליק נר כזה לעילוי נשמת צדיק. לא כנר תמיד, אלא בדומה להדלקה לצד תפילה שזכות הצדיק תעמוד לצידנו.
אם כן, כיצד זה נעשה? בעיקר שנניח מדליקים נר רגיל פעם ביום. האם ניתן להדליק, להשאיר דולק ורק להחליף סוללות כאשר הן נגמרות (כאשר ממשיכים להתפלל באותו אופן)? או שמא זה לא ראוי?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא נראה שיש איזו תועלת לנשמה בנורת לד.

ראה כאן בתועלת שיש לנשמה מנר נשמה