נטילת ידיים בתוך חדר האמבטיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם בנטילת ידים לאחר שרותים - אפשר ליטול בברז הנמצא בתוך חדר השירותים ? האם אפשר ליטול ללא הסרת הטבעות מהידיים?? לגבי נטילה של בוקר - הבנתי שאסור בחדר בו יש שרותים ולכן צריך רק במטבח ורק עם נטלה , אך האם אפשר נטילה של בוקר עם טבעות או שצריך להסיר אותן ?? נטילה של בוקר - צריך מייד עם הקימה מהשינה , אך מה אם צריך קודם להתפנות ? אני רוצה להתחיל להקפיד בנטילות , אך הנושא קצת מבלבל אודה על עזרתך ...ישר כח וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

בנטילת לאחר שירותים אין חובה להסיר את הטבעות. ראוי מאוד ליטול ידיים מחוץ לשירותים ורק בעת הכרח ניתן להקל ליטול ידיים בשירותים.

בנטילה של בוקר ראוי לכתחילה להסיר את הטבעות אבל אין חובה.

אף אם צרייכם להתפנות רואי ליטול ידיים מיד ולאחר ההתפנות ליטול שוב ולברך ברכת על נטילת ידיים.