תפילה וברכות

שם נכון לתפילה על בן אדם

  • כ"ב תמוז התשפ"ב

שאלה

שלום הרב
השם שבו סבא שלי נקרא בברית הינו נעים, כשגדל שינה סבא את שמו (למיטב ידיעתי על דעת עצמו) לשם דוד ומאז ועד היום כולם קוראים לו דוד, ככה הוא מוכר לכל.
לאימו בשמה המקורי קראו טויה וכשעלו לארץ מעיראק שינו לה את השם לויקטוריה.
נכון לעכשיו סבא שלי זקוק להרבה תפילות וכמובן שכולם מתפללים לרפואתו אבל כולם מתפללים לרפואת דוד בן ויקטוריה.
האם זה בסדר להמשיך להגות את שמו כך לצורך התפילה או שיש להשתמש בשמות המקוריים? ובאיזה אופן?
אודה לתשובת הרב

תשובה

שלום וברכה

יש לקרוא לו בשני השמות נעים המכונה דוד בן טויה המכונה ויקטוריה.