תורה ומדע

האם יש חובה הלכתית ללמוד על החלל?

  • ט"ו תמוז התשפ"ב

שאלה

לדוגמה האם יש צורך לפי ההלכה לדעת על מדע וחקר החלל אם זה מה שמעניין אותו כעבודה? לדוגמה מצבים מסוימים שיש גילוי מדעי שכתוב כבר בתורה.

תשובה

שלום רב

אין מצוות לימוד תורה במדע וחקר החלל, אם כי כן אמרו חכמים שיש מצוה לחשב תקופות ומזלות, התאריכים ועיבור החודשים והשנים על פי התורה (שבת עה.)

במדה ויש גילוי מדעי שכתוב בתורה, זה כמובן קידוש ה', אבל שוב, אין מצוות תלמוד תורה בלימוד הגילוי המדעי, אלא רק בלימוד תורה.

הרב משה כהן