חגים ומועדי השנה

חתונה בימי בין המצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, קבעתי תאריך לחתונה בתאריך 4/7/13 ואחרי כמה ימים גיליתי שזה הזמנים של בין המצרים. התקשרתי לרבנות והם אמרו לי שלספרדים מותר להתחתן עד ראש חודש. אז השאלה שלי האם כדאי להתחתן בתאריך זה או שלדחות את התאריך לאחרי תשעה באב? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים ועדות המזרח מותר לכתחילה להתחתן בימים שבין י"ז בתמוז עד ראש חודש אב, ולכן אין שום צורך לדחות את החתונה.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן תקנא סעיף ב) ושו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן מג) ושו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן לו).

בשעה טובה ומוצלחת,

הלל מאירס