תפילה וברכות

קריאת שמע שעל המיטה

  • כ"ה סיון התשפ"ב

שאלה

שלום רב.

ניסיתי לבדוק ברשת על זה ורק הסתבכתי יותר ויותר. כל הרשת מלאה בניסוח שמתאים למי שלומד תורה מגיל צעיר. מלא ראשי תיבות וקיצורים שאני בכלל לא מבין. כל מיני דברים שכתובים שם שביום כזה אומרים כך וכך וביום אחר משהו אחר ואני בכלל לא מבין על מה מדברים...
ניסיתי למצוא נוסח פשוט למי שמתחזק ולא בא מהעולם הזה ולא מצאתי בשום מקום.
וגם לא הבנתי מה ההבדל בין נוסח ספרד לעדות המזרח חשבתי שזה אותו דבר. נולדתי בארץ וגם ההורים. הולכים לפי האב אז הסבא והסבתא מצד האב שניהם מטוניס. אז זה ספרד או עדות המזרח?
אני מאוד אודה אם תוכל להפנות אותי למשהו קל וברור. אם יש שיעור וידאו על זה גם אשמח מאוד.

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

הנוסח שלך הוא נוסח עדות המזרח.

הנה נוסח המלא כאן.