לשון הרע

  • כ"ג סיון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאוד מתיסרת מאז אתמול מכיוון שאני חוששת שחטאתי בלשון הרע.
אני עובדת במשרד מסוים, מנהלת המקום עידכנה אותי שאמורה להגיע מישהי לראיון וציינה את שמה. אני מכירה אותה ויודעת בוודאות שהיא אדם מאוד בעייתי ולא כדאי לקבל אותה בשום פנים ואופן. ואז רמזתי לה בשפת הגוף שלא כדאי לקבל אותה. היא ענתה לי בחזרה בקול רם כשכולם שומעים, ושאלה מדוע לא לקבל אותה, ומסתבר שאחת הבנות במשרד מכירה אותה. לא עניתי, יצאתי לדבר עם המנהלת ביחידות, הוספתי פרטים מסוימים שמסבירים את עמדתי וכך זה נגמר. אני ממש מתיסרת מאז המקרה...
הלילה חלמתי חלום שמטריד אותי. חלמתי שמבלי משים, חוליות חיזבאללה גונבות ממני חלק מספרי הקודש שאני לומדת, כמו הלכות שבת וכו'. אני פרשתי את זה כך, שנלקחו ממני חלק מהדברים שעמדו לזכותי בגלל שלמדתי ולימדתי. מה עושים? האם טעיתי בתגובתי? איך מתקנים מבלי ללכת ולבקש מאותה אישה סליחה, כי זה רק יגרום למשהו גרוע הרבה יותר? אני רוצה לציין שאני לומדת כל יום הלכות לשון הרע, וכן מצוין שם שזו חובה להזהיר מעסיק מפני אדם לא הגון. אבל האם פעלתי נכון?

אשמח לתשובתך המהירה!

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון ואין שום צורך בבקשת סליחה. חלומות שוא ידברו!