שבת

האם השתתפות בלוטו כשההגרלה מתבצעת בשבת מותרת?

  • כ"ב סיון התשפ"ב

שאלה

לאחרונה נרשמתי לחברה ששולחת בעבורי טפסי לוטו וטוטו. עכשיו שמתי לב שרב ההגרלות מתבצעות בשבת, האם מותר לי להשתתף בזה? או שעלי לבטל את המנוי? וגם האם מותר לי להנות מכסף שאולי הורווח בשבת? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הלוטו לא פעיל בשבת כלל. ההגרלה היא במוצאי שבת.

כלפי הטוטו אינני יודע. אולם ברור שכספי הטוטו מיועדים לסיוע לקבוצות שיש בהם חילול שבת, ואין להשתתף בהגרלות אלו.