חברה והשקפה

כיבוד הורים - איך עליי לנהוג כשאימי אומרת דברים לא טובים על ציבור שומרי התורה והמצוות?

  • י"ד סיון התשפ"ב

שאלה

שלום,

בעלי ואני בעלי תשובה מזה כ- 9 שנים, לצערנו אמא שלי מאוד מושפעת מהתקשורת המסיתה נגד ציבור שומרי התורה והמצוות, ובכל הזדמנות אומרת דברים לא נכונים והכפשות שונות ששמעה בתקשורת. אין טעם לדבר איתה על הנושא כי היא כל כך בטוחה שהשטויות שאומרים שם הם האמת הפשוטה ובאופן כללי היא חשופה להסתה יומיומית כל כך הרבה שנים דרך התקשורת. הדבר גורם לי לחוסר נעימות גדול, תחושת ריחוק ובעיקר צער כי גם אנחנו וילדינו- והנכדים שלה, נמנים על הציבור שהיא בזה לו. אני מנסה בכל כוחי לא להיכנס לשום שיחה על זה וכששיחה כזאת מתחילה אני מיד מסיימת אותה, אבל הדבר מעורר בי כעס וגם חוסר יכולת לכבד אותה באותה סיטואציה. אני מודעת לחלוטין שהיא מחזיקה בדעות זרות שאינה שלה ושהיא אינה אשמה אבל קשה לא להרגיש.

איך עליי להתייחס לנושא?

תודה
שירה

תשובה

שלום וברכה

יש לרחם עליה על שהיא מוסתת מהתקשורת ושונאי הדת.

את נהוגת נכון שאת לא מוכנה להתווכח איתה בשום צד וכך יש לנהוג הלאה. לכבדה ככל האפשר ולא להתווכח איתה ולהתפלל עליה שתזכה בעז"ה לאהוב את בני ישראל הכשרים ואף להצטרף איליהם.

בהצלחה,