תורה ומדע

מאמר שלהרב בצרי בגליון 555

  • י"א סיון התשפ"ב

שאלה

מופיע מאמר שלהרב בצרי כאלו לפני הנחיתה על הירח טען פרופסור מפורסם להרב שרעבי שימצאו חיים על הירח והרב שרעבי כתב לו בפתק שהפקיד בידו של הרב אליהו כי זה לא יתכן והוא ידע את זה כי "הכל טמון בתורה" ואני שואל איך מתאפשר מאמר כזה אבסורדי בעתון שלכם הלא כל ילד יודע שאין אטמוספירה על הירח ואיך אפשר ליחס "לפרופסור מפורסם באסטרונומיה כזה הבל?הלא שנים לפני הנחיתה המאויש שלחו גם הרוסים וגם האמריקאים חלליות לא מאוישות שצילמו מכל הצדדים וראו מה שיש ומה שאין!
ואם כל הידע המדעי טמון בתורה איך חשבו חזל שהארץ שטוח וכל היקום האדיר מסתובב מסביב לארץ?

תשובה

הרב עינבל

שלום וברכה

אני לא יודע מה מקור הסיפור, אבל שאלתך אינה קשה כלל,  מי אמר שחיים צריכים להיות מבוססים על חמצן? החיים שלנו מבוססי חמצן, אבל אולי יש ביקום יצורים אחרים שהחיים שלהם מבוססים על יסודות אחרים? מה שכתבת שצילמו את כל הירח וראו מה אין ומה יש, ממש לא נכון, לא היה להם מיפוי מושלם ומלא של כל סנטימטר בירח באופן שיכוכל לשלול חיים.

ולגבי הידע שבתורה, לא כתוב בחז"ל שהארץ שטוח, להיפך כתוב במפורש שהארץ עגולה ככדור, ולגבי סיבוב היקום סביב כדור הארץ, ראשית אין בזה דברים חד משמעיים בחז"ל יש שתי שיטות, ושנית, הרי לפי תורת היחסות אי אפשר להוכיח מי מסתובב סביב מי.

בברכה

הרב משה כהן