כשרות

  • י"א סיון התשפ"ב

שאלה

שלום רב כבוד הרב
שאלתי לא לאכול גדי בחלב אימו זה ברור כי כתוב בתורה. אך למה אסור לאכול עוף בחלב? אני מבקשת הסבר טוב מפורט עם הבאת פסוקים כי זה עבור אדם שאני חייבת לשכנע אותו כדי שיבין זה גם בריא לגופו חוץ מהוראה בתורה
בתודה מראש
שולמית רוטמן

תשובה

שלום וברכה

כמבואר ברמב"ם האיסור על אכילת עוף בחלב הוא מדרבנן מאחר ובתורה כתוב רק גדי וכדי שלא יטעו שרק גדי אסור ולא שאר היונקים אסרו כל מה ששמו בשר וכך לא יטעו בין גדי לשאר היונקים..

בעומק הענין ראי את הנאמר כאן כאן