חברה והשקפה

התלבטות לסיים מסכת החופש

  • י' סיון התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה לרב, אני בעזרת השם מתכנן להתחיל ולסיים מסכת בקיץ (יולי-אוגוסט), ואני מתלבט בין 2 מסכתות.
מצד אחד תמיד רציתי לסיים את ברכות מאחר והיא המסכת הראשונה שלמדתי עם הרב שלי אך הפסקנו באמצע וגם יש בה הרבה הלכות שזה מעניין אותי מאוד והיא גם בול הכמות דפים בשביל שאני אסיים אותה בחופש אם אני עושה דף היומי.
מצד שני אני מתלבט האם ללמוד במקום ברכות את מסכת תענית, היא קצרה, קלילה ונעימה ויש בה הרבה סיפורים, מה הרב מייעץ?

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית בכך שיש לך חשק גדול ללימוד התורה ותזכה בעז"ה לגדול בתלמוד תורה ויראת שמים ותזכה להיות בגדר תלמיד חכם אמיתי.

מסכת ברכות האי אכן ארוכה מאוד, עדיף לא לקחת על עצמך דברים ארוכים מידי.

בעז"ה לימוד במסכת תענית יצליח מאוד,

בברכת התורה,