נשים

אבא שלי עצוב בגללי, מה נעשה?

  • ד' סיון התשפ"ב

שאלה

אני בת 17 ונקראת חרדית פתוחה, אני כמובן ממש משתדלת בצניעות והכל אבל בד"כ בכל לבוש יש פריט שלא כ"כ בהלכה כי זה נסיון שממש קשה לי, יש לי סמארטפון, תמיד אבא שלי הראה שלא כ"כ אכפת לו אבל בזמן האחרון אני מרגישה שזה ממש קשה לו, הוא מתעלם ממני הרבה נראה לי פשוט כי קשה לו לראות אותי ככה, אציין שם אחותי וגיסתי בערך בסגנון שלי ואני ממש מפחדת שהוא יתפרק או שח"ו יקרה לו משהו, ניסיתי לדבר איתו ולשאול אותו האם משהו שאני יעשה יעזור לו אבל הוא אמר שלא חוץ משאני יתחיל להתלבש בסגנון הרבה יוותר חרדי אפילו מעבר לכללים של צניעות, ממש חשוב לי שהוא יהיה שמח אבל מצד שני אם אני יתחזק רק בשבילו ולא ממקום אמיתי אז מה זה שווה, אשמח אם הרב יתן לי עצה איך לשמח אותו ומצד שני להישאר מי שאני, וגם עצה איך להצליח הלחזיק בקבלה בצניעות, דבר שממש ממש קשה לי
ועוד שאלה בזמן האחרון שמעתי הרבה שאם הברך מכוסה בכל מצב גרבי רגל אינם הלכה אלא מנהג המקום, אשמח לדעת את ההלכה בנושא, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית אם את מתחזקת בשבילו את מקיימת מצוות כיבוד אב שהיא מצווה גדולה ויקרה מן התורה שמביאה אושר בעולם הזה ובוודאי זה שווה כל הון שבעולם גם אם את לא מרגישה חלילה כעת צורך בצניעות כלל או בצניעות לפי התפיסה של אביך.

ב. האם תוכלי לפרט קצת יותר מה הקשיים שלך בצניעות?

ג. הלכה למעשה דעת רוב ככל הפוסקים, שחובה לכת עם גרביים בכל מקום. ובהם הגר"ע יוסף והגר"מ אליהו והגר"ש ואזנאר ועוד שכולם חייבו ללכת עם גרביים.

אציע לראות קצת הרצאות על עניין הצניעות

כאן וכאן. וגם כאן.