זוגיות

האם נפטרים מגיעים בעת חופת ילדיהם?

  • ג' סיון התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

יש לי חברה שלצערי הרב, אבא שלה נפטר לפני פסח.. היא הייתה מאוד קשורה אליו.. והיא מאוד מאוד כאובה על כך..היא בעז"ה מתחתנת בקרוב ממש, בעוד חודשיים לערך..(הם קבעו תאריך אחרי הפטירה של האב, כ-2/3 חודשים אחרי)

ניסיתי לנחם אותה ולדבר על ליבה ופעם שמעתי שהנפטרים באים והנשמות נוכחות בזמן החופה.. ניסינו לבדוק אך לא מצאנו הוכחה מהימנת מהמקורות..
רציתי לדעת האם הדבר נכון והאם כבוד הרב יוכל לרשום לנו זאת ?
זה מאוד מאוד חשוב לה, לדעת אם זה גם בשנה הראשונה של הפטירה.
תודה רבה, חג שמח ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

המקור הוא בזוהר הקדוש בפרשת פינחס דף  רי״ט עמוד ב . על הפסוק ישמח ישראל בעושיו. הזוהר מקשה שהיה צריך להיות כתוב בעושהו? שהוא הקדוש ברוך הוא, ומהו בעושיו? משיב הזוהר כי אביו ואמו של בעל השמחה ״אף על גב דמיתו, קודשא בריך הוא אעקר לון מגן עדן, ואייתי לון עמיה לההוא חדוה, לנטלא חולקא דחדוה עם קודשא בריך הוא ושכינתיה.

בברכה,

בנימיןשמואלי