אמונה

האם צריך להיות בשמחה או בצער?

  • ב' סיון התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
אני מנסה להבין משו כבר תקופה
מצד אחד אומרים שצריך להודות ולשמוח על כל חוסר שיש לנו בחיים, מצד שני אומרים ששערי דמעה לא ננעלו וצריך לבכות על זה. מהי הדרך הנכונה באמת לבקש על משו שחסר לנו בחיים?

תשובה

שלום וברכה

האדם צריך לשמוח בחלקו, איזה הוא עשיר השמח בחלקו, גם אם היה מעדיף חיים אחרים, החיים שיש לו הם אלו שנועדו לו, אדם לא צריך לא לבכות ולא להתפלל שהחיים שלו יהיו חיים של מישהו אחר.

מה שאמרו חכמים ששערי דמעה לא ננעלו, הוא במקרה שיש לאדם צרה שמאיימת על החלק שלו בעולם, מישהו מהמשפחה חולה, קשיים בפרנסה, גזרה קשה, כשאדם מתפלל ובוכה לפני ה' הוא יכול לעצור את הגזירה.

כלומר, צריכים להבדיל בין רצון תיאורטי ש'אני יהיה כמו פלוני', שאני אהיה עשיר, שאהיה בן של משפחה אחרת, ובין צרה שמאיימת לערער לאדם את עולמו, על זה צריכים להתפלל.

בברכה

הרב משה כהן