אמונה

לאן הולך תינוק אחרי פטירתו?

  • י"ט אייר התשפ"ב

שאלה

שלום הרב
הייתי רוצה לדעת, מה קורה לתינוק אחרי שהוא נפטר (לאיפה הוא הולך)?

תשובה

שלום וברכה

התינוק כמו כל אדם יש לו צלם אלוקים, ונשמתו חצובה ממעל, ולגבי הישארות הנפש, אמרו חכמינו כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ובודאי תינוק שלא טעם טעם חטא, לא הגיע לעולם לחינם חלילה, ויודע נסתרות הרבה פעמים הסבירו מפני מה הגיע לעולם תינוק מסויים, אבל האדם מן השורה, אין לו איך לדעת מה קורה עם כל נשמה, כי האדם יראה לעיניים, הנסתרות לה' אלקינו והנגלות לנו ולבנינו, דיינו שנדע שה' פועל צדק, ובפרט במקרה של תינוק שלא חטא, יש לכל התרחשות טעם והסבר, שכשמתנתקים מהמגבלות הגשמיות ניתן לראות אותו

בברכה

הרב משה כהן