חברה והשקפה

שמירת הלשון.איך לכפר על מילים רעות ?

  • ז' אייר התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב
בבקשה תדריך אותי מה לעשות כי אני ממש אובדת עצות .
לצערי לי ולבעלי יש בעיות בשלום בית והרבה פעמים קורה שבשעת כעס ותסכול מצידי , אני אומרת לו מילים רעות .
לאחר המעשה אני כמובן מתחרטת ואומרת לעצמי שזו הפעם האחרונה שאני מרשה לעצמי לדבר ככה
אבל לצערי הרב , זה לא מצליח לי!! אני מרגישה קושי גדול בשעת המבחן ,ולצערי שוב אני נכשלת בלשוני.
הדבר הזה ממש שובר אותי כי אני מרגישה שאני נכשלת כל הזמן בחטא חמור .
שאלתי איך להצליח להתגבר על זה ??
ואיך לכפר על מה שכבר אמרתי

תשובה

שלום וברכה

עיקר העיקרים לבקש ממנו סליחה ולהתנצל על המילים שיצאו לך מהפה שלא ברצונך.

חשוב מאוד ללמוד על הדרכים להתגברות על הכעס, לימוד זה לא יהיה כאשר כבר הגעת לכעס אלא בכל עת ובזה תקבלי כוחות לשמרו על עצמך בעת הכעס.

תלמדי בספר מעלות המידות על עניין הכעס ון בספר אורחות צדיקים ובעז"ה זה יעזור לך מאוד להתגבר על הכעס.

יש לזכור שאסורא להתייאש ולא להוריד את עצמך ולהלקות על אשמה חלילה, העיקר להביט למעלה

בהצלחה רבה,