אמונה

האם לעשות ביטוח בריאות זה בגדר השתדלות?

  • כ"ה ניסן התשפ"ב

שאלה

קיבלתי לאחרונה הצעה מאד משכנעת להצטרף לחברת ביטוח פרטי(רופאים פרטיים בחו"ל וכו' , שלא יצטרכו אך אחד מעם ישראל ח"ו) .
השאלה שלי היא האם ההשתדלות הזאת מיותרת?
שמעתי, אולי זה לא נכון...
שהקב"ה כביכול אומר, ביטחתם את עצמכם אז אתם מסודרים ולא צריכים את עזרתי ח"ו...

אולי ההשתדלות זה רק הביטוח שיש בקופת חולים?

מה היא ההשתדלות?
ומה האמונה והביטחון שנדרשים במקרים כאלה?
תודה רבה
מחכה לתשובה

תשובה

שלום וברכה

ביטוח בריאות למקרי חירום הינו בגדר השתדלות סבירה למי שביכלתו לממן זאת.

כל דבר שקורה במיעוט מצוי ואינו נדיר, מותר וראוי להתגונן ממנו.