תפילה וברכות

כמה חשוב לדקדק בקריאת שמע?

  • כ"ה ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב:
יש מקומות בקריאת שמע וכן בתהילים שאם לא נותנים רווח בין מילה למילה, הרי נוצרת מילה אחרת למשל: "דבר אל" בלי רווח יוצא – דברל, או "וכתבתם על" בלי רווח יוצא – וכתבתמל, או "אתכם היום" בלי רווח יוצא – אתכמיום, או "בין עיניך" בלי רווח יוצא בינך, ועוד המון מקרים כאלה, השאלה שלי האם חייב לשים רווח בין אותם דבקים כי יש המון דבקים כאלה וזה מאוד מתיש אותי, והשאלה השניה האם בדיעבד יצאתי ידי חובה אם לא שמתי רווח כי הרי אמרתי מילה שגוייה
תודה לרב המשיב

תשובה

שלום וברכה

יוצאים ידי חובה ללא הפרדת הדבקים. מאחר וזה קשה מאוד להפריד בין הדבקים יש את ההבטחה של הגמרא במסכת ברכות דף טו עמוד ב

אמר רבי חמא ברבי חנינא: כל הקורא קריאת שמע ומדקדק באותיותיה - מצננין לו גיהנם.