שבת

ניקיו בשבת

  • כ"ג ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

אני בחור מתחזק בן 23 התחלתי לשמור שבת לפני 3 שנים בערך גדלתי בחינוך חילוני ואת כל הידע התורני שלי הוא מהסרטונים,שיעורי תורה ועוד...
באחת ההרצאות ששמעתי הבנתי שכאשר עושים מלאכה אסורה בשבת ויודעים שזה אסור,אסור לך ליהנות יותר מהמלאכה הזו אף פעם.
בשבת האחרונה הנעליים החדשות שלי התלכלכו הבנתי לפי מה שאני יודע שיש בעיה לנקות את הנעל עם מגבון אבל בכל זאת לקחתי נייר טישו וקצת מים וניקיתי אותם בשבת כי ממש רציתי שיהיו ניקיות בדיעבד לא הייתי עושה את זה אבל באותו רגע אני חושב שידעתי שזה אסור.
השאלה שלי האם עכשיו הנעליים אסורות אני יכול להמשיך ללבוש אותם כרגיל?
למה באמת התכוון הרב שדיבר על שמלאכה שעושים בשבת נאסרת לעולם על מי שעשה אותה?
בכללי הייתי שמח לקבל איזה טיפ לא להילחץ ממקרים כאלה של ספק וחוסר ידע זה קצת מוריד אותי בעבודת ה׳ אבל לפעמים זה קורה על אוטומט ומאוד נלחצתי מזה.
תודה רבה !!!!

תשובה

שלום וברכה

כאשר ניקית את הנעליים, הנעל עצמו לא משתנה ולכן הוא לא נאסר..